Spesialister I Marbella Eiendom

å kjøpe eiendom

 

Kjøp av eiendom i Spania er mye enklere og mer åpent disse dagene enn mange tror. Det anbefales imidlertid alltid å bruke et veletblert advokatfirma som kan språket ditt – vi kan anbefale noen høyt respekterte bedrifter.

HVORDAN RESERVERE EIENDOMMEN

Når du finner en eiendom som du vil kjøpe, må du betale et reservasjonsinnskudd for å ta eiendommen fra markedet, mens advokaten din sjekker eiendomsstatusen for å være sikker på at alle papirer er i orden, og at det ikke er noen utestående gjeld.

HVORDAN FULLFØRE KJØPET

Kontantkjøp kan skje fra dette tidspunktet, men hvis du trenger å få finansiering, blir en Privat Kjøpekontrakt signert i mellomtiden, og en ytterligere prosent betalt av kjøpesummen.

Når finansiering er i orden, signerer selger, kjøper og/eller deres tilsvarende representanter skjøtet hos notarius. Deretter er eiendommen registrert på ditt navn i Grunnboken, og du er nå en offisiell eier.

Din agent og advokat vil hjelpe deg gjennom alle trinn og kan også være til stede for å åpne bankkontoer og sette opp fasiliteter på dine vegne.

KJØPEKOSTNADER

  • Advokathonorarer – vanligvis opp til 1% av kjøpesummen
  • Notariushonorarer og avgift for registrering i Grunnboken – circa 1%
  • Dokumentavgift – 1.5% av kjøpesummen
  • Plusvalía (gevinstbeskatning) – en variabel kommunal skatt som gjelder eksisterende eiendommer og som er basert på differansen mellom salgsprisen og den opprinnelige kjøpsprisen – betalt av kjøperen
  • Overføringsskatt (ITP) på gjensalgseiendom – 8% på første 400.000 euro av salgsprisen, , 9% på beløpet mellom 400.000 og 700.000 euro og 10% på høyere beløp. En eiendom som er solgt for 800.000 euro ville betalt 69.000 euro i overføringsskatt, ie. 32.000 + 27.000 + 10.000 euro
  • Merverdiavgift (IVA) på nye eiendommer – 10%
  • Banker krever også en variabel provisjon for boliglån

Totalt ligger kjøpekostnader på omtrent 12-15% fra kjøpeprisen.